dinsdag 10 augustus 2010

Vissenbotje

Vissenbot = vissengraat + knot voor meisjes met halflang tot lang haar
  • Ik heb echter geen idee of ooit iemand dit al maakte en een naam gaf, naar mijn zeggen niet, vandaar dat ik het 'vissenbotje' noem.

Omdat recent een blog over haartechnieken werd aangevraagd maak ik even een blog over mijn 'vissenbotjes.' Het zijn dus knotjes gevormd door middel van een vissengraatvlecht (ook gekend als de Franse vlecht.) Het is simpel en snel gemaakt plus leuker en origineler als de gewone knot. (Die nog steeds heel erg begeerd is in de mode en zomer)

Werkwijze voor het zonnige zomerse vissenbotje

kam de haren en zorg dat ze vrij zijn van knopen, zodat je er gemakkelijk door kunt gaan tijdens het vlechten.




Maak een hoge staart, zorg dat alle haren strak mogelijk naar achter gebonden zijn. (als rekkertje kan je best een zo dun mogelijk model kiezen)




begin aan je vissengraat te vlechten :

Verdeel de staart in twee, gelijke helften. Neem vervolgens aan een willekeurige kant een pluk haar (aan de uiterste, buitenste zijkant) die je naar de andere kant overneemt. Pak nu aan de kant waar je zojuist een pluk hebt bijgelegd, opnieuw een andere pluk (op dezelfde wijze als daarjuist) die je weer overbrengt naar de andere helft.

Indien je met deze uitleg geen stap verder bent geraakt kan je best even hier klikken.
(TOM hair Wellness, kies Franse en Chinese vlecht)




Herhaal deze methode een flink aantal keer totdat je genoeg vlecht hebt gemaakt om een dot te vormen. Dit moet je zelf een beetje kunnen aanvoelen, ik maakte bij dit model eentje van 10 cm. Maar wanneer je kortere haren hebt is dit helemaal niet nodig. Zorg gewoon dat je nog een stuk ongevlechte staart overhebt. Om de knot steviger te maken kan je nog een rekker gebruiken.


Draai de staart + het ingevlochten deel vervolgens tegen het hoofd gedrukt (zoals je een gewone knot maakt) je zal zien dat het ingevlochten deel mooi zal uitsteken. Maak vast met een onopvallende rekker en versier en verstevig eventueel met speltjes.



En als je de stappen juist hebt uitgevoerd kom je dan het volgende resultaat uit:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten